Her får du min opskrift på nougatkransekager - de smager ubeskriveligt godt. Opskriften finder du i min bog ”Min Jul”. Husk, at kransekage holder sig fint i flere dage, men de kan også sagtens fryses ned hvis du gør det nænsomt.
De hyggeligste små julegrantræer med lækker pistacie og et drys julesne på toppen. Opskriften findes i bogen Blomsterbergs Min Jul.
Imponer dine gæster med et stykke lækker konfekt til kaffen. Denne opskrift på nøddenougat er enkel og hurtig at lave. Det kan man ikke smage, for den er super lækker!
Med mine chokoladeforme i hård plast kan du lave dine egne fyldte, lækre chokolader. Følger du min opskrift, så får du de smukkeste og mest smagfulde, fyldte chokolader.
Jeg elsker simpelthen mine egne vaniljekranse. Det er måske den mest traditionelle danske småkage som mange af de fleste danskere er forbinder med julen. Her får du min opskrift.
Forsød din december måned og lav din egen julekalender med 24 små konfektstykker med smagen af jul. Giv den til en, du holder af - eller forkæl dig selv og spis ét stykke hver dag op til jul.
Krydderkager er ikke bare krydderkager, men kan også have mange forskellige former. Juletræer, julemænd og julekoner. Dekorer med sprøjteglasur - det er sjovt og hyggeligt - både for børn og voksne.
Brug honninghjerter som bordkort på julebordet – det skaber med sikkerhed et unikt pift til bordpynten og glæde hos både små og store gæster. Opskriften findes også i bogen ’Blomsterbergs Bedste’.
Ingen jul uden de helt klassiske brunkager. Her får du fremgangsmåden på brunkager lige præcis som i de gamle dage, med et pift af Blomsterberg!
Gløgg hører sig julen til. Prøv min opskrift på en god, krydret julegløgg, som måske ligefrem får englene til at synge?
Æbleskiver er noget af det bedste, når den står på hygge med familien - specielt til jul. Her finder du min skønne opskrift med en lækker æble overraskelse i midten. Opskriften findes desuden i bogen Blomsterbergs Min Jul.
Hjemmelavet marcipan er utrolig velegnet til at lave konfekt af, men er svær at bage med. Smagen er himmelsk, og den grove konsistens er en glæde for ganen. Og så er det faktisk utrolig nemt at lave, hvis du har en foodprocessor i huset. Opskriften findes også i bogen ’Blomsterbergs jul’.
Æbleflæsk er en elsket ret af de fleste og indbegrebet af jul. Server æbleflæsk som en del af en klassisk julefrokost eller på en råkold efterårsaften. Opskriften findes også i min bog ’Blomsterbergs jul’.
Hemmeligheden bag en god risalamande er masser af mandler og en god, fed polynesisk vaniljestang. Se min opskrift på den elskede juleklassiker - Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce.
Jeg laver gerne en stor omgang hjemmelavet rødkål og fryser den ned i mindre portioner. Tag stjerneanis, laurbærblade og kanel op, hvis rødkålen skal gemmes i flere dage eller fryses. Opskriften findes også i min bog ’Blomsterbergs jul’.
Prøv Mette Blomsterbergs 'Snowballs'. Små, smukke, rullede marcinpankugler med icing. Anderledes konfekt, som smager godt hele vinteren - sne eller ej.
Juletid er lig med konfekttid og masser hygge i køkkenet med familien. Her får du en opskrift på lækre appelsin-nougatsnitter, som er lette at lave og oser af jul og familiehygge. Opskriften findes også i bogen ’Blomsterbergs jul’.
Mit bud på den helt klassiske Kongen af Danmark bolsje, med den karakteristiske røde farve og smag af anis.
Med Blomsterbergs Chokoladeform kan du lave dine egne fyldte chokolader. Følger du denne opskrift, får du ualmindelig, lækker konfekt, der vil imponere og overraske gæsterne, når den fløjlsbløde hindbærtrøffel rammer smagsløgene, idet den tynde chokoladeskal klækkes.
Søde bløde flødekarameller er et virkeligt nemt bud på hjemmelavet slik, og de smager fantastisk! Tag børnene med i køkkenet og lav mine skønne flødekarameller med pistacie.
Forkæl dine gæster med denne smukke og smagfulde dessert. Den vil med garanti imponere omkring bordet. Prøv gerne Blomsterbergs økologiske nougat, som tilføjer desserten ekstra power.
Det er både nemt og sjovt at lave sin egen marmelade, og følger du min opskrift på appelsinmarmelade, får du lækkerier på glas med en dejlig syrlig og let bitter smag, der passer perfekt til oste, men som også smager fantastisk ovenpå et stykke nybagt brød.
Pecantærte er en ægte amerikansk klassiker, der hitter på dessertbordet. Her får du min version af den populære tærte, som er en ekstra lækker én af slagsen!
Brug årstidens mange dejlige æbler til at lave denne populære klassiker. Find også opskriften i bogen 'Blomsterbergs sommer'.
Min opskrift på (måske) verdens bedste pandekager tager udgangspunkt i det søde køkken og de bedste ingredienser - resultatet er en klassisk pandekage, der smelter på tungen, hvad enten de spises ”natural” eller med is, syltetøj og sukker.
Denne gulerodskage med flødeostecreme er supernem at bage og så smager den himmelsk. Spis kagen samme dag, hvor den er allerbedst.
Her får du opskriften på de sprøde, dejlige kager med frugt, honning, mandelflager og pistaciekerner. Bunden dyppes i chokolade for et fuldendt udtryk.
Et godt rugbrød er altafgørende, hvis der skal laves højtbelagt smørrebrød eller blot de mere simple håndmadder. Prøv Mette Blomsterbergs lækre surdejsrugbrød med solsikke- og græskarkerner.
Stenbidderrogn på rugbrødschips er nogle super lækre hapsere til forretten eller som snacks. Enkle at lave og smager fantastisk. Opskriften findes også i bogen "Blomsterbergs Småt & Godt"
Traditionel engelsk skærekage indeholdende bl.a. appelsinskal, rosiner og røde cocktailbær. Denne plumkage er bagt uden sukat, som mange ikke er så vilde med og passer perfekt til en kop five o’clock tea.
Nøj, hvor denne skønne strudel vækker mange skønne minder. Denne østrigske specialitet består af filodej med æbler og rosiner. Server den nybagt og stadig lun med en god is, iskoldt flødeskum eller blot cremefraiche til.
Crêpes Suzettes er en festlig servering af tynde pandekager, som vendes i en appelsinsauce med Grand Marnier, pyntes med vaniljeparfait og slutteligt med ristede mandelsplitter.
Den klassiske, franske Crème Brûlée er en dessert, der er elsket af store som små. Den er let at lave, blot du har en gasbrænder, når du skal kreere det eftertragtede, sprøde karamellåg på toppen af den fløjlsbløde vaniljecreme.
Brug gerne årstidens mange dejlige æbler til denne lækre æblecrumble. Server den lun med en skål iskold cremefraiche. Opskriften findes desuden i bogen 'Blomsterbergs sommer'.
Krydderkage giver associationer til engelske traditioner og teselskaber, hvor krydderkagen igennem årtier har været yderst populær - og det med rette, for krydderkagen er en saftig og ganske simpel kage med mange, spændende smagsnuancer.
Se min opskrift på den elskede klassiker - 'Æblekage i glas' - passer perfekt til efteråret og indendørs hygge med familien.
Følg opskriften og se videoen. Se hvordan jeg viser dig, hvordan du laver en smagfuld, smuk og pyntet blåbær cheesecake.
Klassisk fransk dessert med syltede pærer, vaniljeparfait og sukkerreder. Bon appétit.
Lækre, nemme gulerodsmuffins til enhver lejlighed. Du kan toppe dem med ostecreme, glasur eller blot et lille drys flormelis. Og så kan de fryses…
Karameldrøm er yderst delikat i såvel smag som udseende, og den kan faktisk laves af de fleste, selvom den ser avanceret ud. Følger du opskriften med tålmodighed og grundighed, vil det resulterer i en kage, der består af små, himmelske bidder, som imponerer.
Se opskriften på delikate petit fours med vaniljemousse, havtornglace på sprøde kiksebunde, drysset med krystalliseret, hvid chokolade. Findes også i opskriftsbogen ’Blomsterbergs sommer’.
Prøv mine bagte gulerødder med friskost. Velegnet som snacks eller en simpel, lille forret. Find også opskriften i bogen 'Blomsterbergs SMÅT OG GODT'.
Små kartofler med rygeostcreme og bacon. Det er oplagt at bruge dem som fx velkomstsnacks før en hyggelig middag. Opskriften findes desuden i bogen 'Blomsterbergs SMÅT OG GODT'.