Findes der noget bedre end hjemmebag i en sød tid? Så hvorfor ikke byde julen velkommen med denne lækre julefondant. Imponer og overrask dine gæster, store som små, med en kage hvor der gemmer sig flydende nougat inden i.
6 stk.
Dej
100 g mørk chokolade ca. 60%
100 g smør
50 g sukker
40 g hvedemel
1/2 tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt kanel
100 g pasteuriserede æggeblommer
50 g pasteuriserede æggehvider
50 g god nougat
Desuden
Flormelis til drys
Bagespray eller smagsneutral olie til at smøre formene med
6 stk. kageringe, 5 x 5 cm
Bageark/-plade
Engangssprøjteposer
Hak chokoladen fint og smelt den med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt.
Bland og sigt mel og krydderier ned i chokoladeblandingen og rør godt. Tilsæt æggeblommer og æggehvider og rør godt.
Smør kageringene grundigt med bagespray eller smagsneutral olie. Kom dejen i en engangssprøjtepose, og fyld de smurte forme 1/2 op.
Skær nougaten i 6 stykker og pres dem let ned i dejen midt i hver form. Sprøjt det sidste dej over, så ringene er fyldt 3/4 op.
Opbevar dem tildækket i køleskabet, indtil de skal bages – bag dem endelig først lige inden de skal serveres – absolut nybagte og stadig lune! Men bag gerne en prøve for at ramme den præcise bagetid.
Bag fondanterne i en 200 grader varm ovn i ca. 7-10 minutter. Bemærk, at fondanternes midte skal være ubagt!
Afkøl dem 1 minut, inden de befris for formene.
Anretning: Drys de lune chokoladefondanter med sigtet flormelis, og server straks, gerne med kanelis.