Prøv mine bagte gulerødder med friskost. Velegnet som snacks eller en simpel, lille forret. Find også opskriften i bogen 'Blomsterbergs SMÅT OG GODT'.
Ca. 15 stk.
Fra bogen 'Blomsterbergs SMÅT OG GODT'
Du skal bruge
1 engangssprøjtepose
1 tylle, 12 mm
Gulerødder
3-4 store gulerødder
3-4 kviste frisk timian
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 spsk. flydende honning
½ tsk. knust flagesalt
4-5 drej friskkværnet peber
Friskostcreme
200 g friskost naturel, fx Philadelphia
1 spsk. cremefraiche 18 %
½ tsk. knust flagesalt
6-7 drej friskværnet peber
Bagte gulerødder: Skræl gulerødderne og skær dem i stykker på 3 cm. Del stykkerne på den lange led og kom dem i en skål med olivenolie, flydende honning, flagesalt og peber. Skyl timianen og pluk 15 fine topskud af – læg dem til side i et vådt stykke køkkenrulle. Pluk resten af timianbladene af, hak dem fint med en skarp kniv, kom dem ved gulerødderne og vend det hele godt rundt.
Læg gulerødderne med skæresiden opad i en bradepande eller på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i en 180 grader varm ovn i 16-18 minutter, eller til de er møre, men stadig har lidt bid. Lad dem køle helt af ved stuetemperatur, inden de pyntes.
Friskostcreme: Rør friskosten godt sammen med cremefraiche, flagesalt og peber i en skål til en creme med ensartet konsistens. Smag evt. til med mere salt og peber. Klip et lille hul i en engangssprøjtepose og læg en 8 mm stor tylle i. Fyld friskostcremen i posen.
Stil de kolde, bagte gulerødder på det fad, de skal serveres på. Sprøjt små elegante cremetoppe oven på hver gulerod og afslut med de små timiantopskud.