Pandekager

Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Brug kniven til at mase kornene sammen med lidt af sukkeret på bordet, så kornene skilles ad.

Bland det hjemmelavede vaniljesukker med mel og resten af sukkeret og pisk det godt med alle æggene, til dejen er glat og helt uden klumper.

Tag en pande, der er ca. 28 cm i diameter, og smelt smørret på den.

Pisk det smeltede smør i æggemassen lidt ad gangen. Pisk til sidst mælken i, og pandekagedejen er klar til brug.

Kom dej på samme pande, vip den, så dejen fordeler sig og steg pandekagerne ganske kort ved god, stærk varme, til de tager farve. Vend og gentag på den anden side.

Bag resten af pandekagerne, og server dem med god is, marmelade og/eller sukker.


Husk, at når man bager pandekager gøres det allerbedst ved en meget høj temperatur. De skal nemlig bages ”kort men godt”. Derfor er min pandekagepande i satinpoleret rustfrit stål og uden nogen form for belægning.

Vi er efterhånden så vandt til pander med forskellige former for slip let, så du skal lige vænne dig til at bruge den.


Her får du lidt tips fra mig:

  • Smør altid panden godt med enten smør eller bagespray
  • Kom først pandekagedej på når panden er godt varm
  • Vend først pandekagen, når den er blevet mat på overfladen
  • Brug en knækpalet til at vende pandekagerne med
  • Vask panden med sulfu og en stålsvamp, det kan den sagtens tåle

Ingredienser

Ca. 10-20 stk.


Dej

Korn af 1/2 fed vaniljestang

65 g sukker

100 g hvedemel

3 æg 

65 g smør

1/4 l letmælk

Evt. lidt ekstra smør/ bagespray/ smagsneutral olie


Det skal du bruge

Knækpaletkniv, 25 cm

Pandekagepande

Håndmikser