Forkæl dig selv og din familie med hjemmelavet, sød jordbærsaft. Server den iskold på en varm sommerdag.
Fra bogen 'Blomsterbergs sommer'
Ca. 1½ liter saft
Sværhedsgrad: 1
Du skal bruge:
1 stor el. 2 mindre rengjorte glasflasker (til ca. 0,8 liter saft)
1 spsk Atamon (kan udelades)
Saft:
1 kg jordbær, ordnede
6 dl vand
800 g sukker
Halvér jordbærrene og kom dem i en gryde med vand og sukker. Kog dem under låg i ca. 20 minutter.
Skyl et rent viskestykke i vand og vrid det godt. Læg det i en sigte og lad jordbær og saft passere igennem. Det kan godt tage lidt tid. Tving ikke saften igennem, da den så bliver uklar. De tilbageblevne bær kan gemmes i et sylteglas og spises sammen med et godt stykke ost eller en god klat is.
Skyl flasken eller flaskerne med lidt Atamon, hæld saften på og luk dem til.
Opbevar saften i køleskabet i op til 1 måned.