Vaniljeis
Fremgangsmåde
Pistacie-krokant
Sukkeret smeltes til en god, gylden karamel. Pistaciekernerne kommes i og ristes med i nogle sekunder. Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir.
Afkøles helt og hakkes groft med en savtakket kniv.
Vaniljeis
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.
Mas kornene sammen med lidt af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
Pisk æggeblommer sukker og vaniljesukker med en håndmikser til en tyk æggesnaps. Pisk fløden til let skum. Halvdelen af den letpiskede fløde tilsættes, og der vendes forsigtigt. Tilsæt pistacie-krokanten sammen med den resterende letpiskede fløde. Vend det forsigtigt sammen og fordeles straks i en silikone brødform. Nedfrys isen til næste dag.
Ingredienser
6 personer
Vaniljeis
1/2 stk. polynesisk vaniljestang
100 gram sukker
1 dl. pasturistede æggeblommer
6 dl. piskefløde
Pistacie-krokant
130 gram sukker
75 gram usaltede pistaciekerner
Desuden
Pyntes med friskpisket flødeskum, hakket pistacie-krokant og friske hindbær